Radovi na zameni vodovodne mreže počeli su u prvom delu ulice generala Živkovića. Kako je projektom predviđeno stare azbestne cevi biće zamenjene novim.

Radovi u prvom delu ulice generala Živkovića su u punom jeku. Radi se rekonstrukcija vodovodne mreže, a pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Gradimir Nedeljković obišli su danas radove. Nedeljković kaže da je dosadašnja vodovodna mreža bila stara preko 30 godina, pa je ulica često morala biti prekopana zbog kvarova. Ono što je najvažnije, građani i u ovom delu grada dobiće kvalitetnije vodosnabdevanje.

„Stare azbestne cevi stare preko 30 godina će biti zamenjene novim fi 250. Biće urađeni i izvodi za sporedne ulice. Biće rehabilitovana kompletna vodovodna mreža i svi priključci. Korist od ovih radova je višestruka građani će dobiti bolje i kvalitetnije vodosnabdevanje, a značajno će se smanjiti gubitci na vodovodnoj mreži u ovoj ulici“, rekao je Nedeljković.

Radove ometaju nepredviđeni problemi, ali će svi planirani poslovi biti završeni na vreme.

„Radovi se odvijaju planiranom dinamikom. To su uglavnom podzemne instalacije koje nisu poznate, jer mi nemamo kvalitetan katastar podzemnih instalacija i od drugih preduzeća, ne samo od Vodovoda. Bez obzira na ta kratka i neznatna usporavanja radi se i najbrže moguće će se to završiti“, rekao je Nedeljković.

Nedeljković je zamolio građane da budu strpljivi.

„Sada izgleda loše i veliko gradilište, ali ćemo svi to brzo zaboraviti, jer će nakon završetka svih radova ova ulica biti jedna od lepših u gradu“, rekao je Nedeljković.

Sledeće nedelje radnici JKP “Vodovod i kanalizacija“ počeće da realizuju još jedan veliki i značajan projekat u naselju Postenje, gde će se u dužini od 2 kilometra raditi na izgradnji fekalne kanalizacije, koja je višedecenijski problem meštana tog kraja.