Druga žena Muamera Zukorlića Elma Elfić, oglasila se na društvenim mrežama i objavila fotografije s pokojnim suprugom.

Naime, nakon pisanja Kurira o borbi za muftijino nasledstvo, Elma je objavila fotografije sa Zukorlićem na kojima su zagrljeni uz komentar: “Sećanja, jedna od mnogobrojnih”.

Podsetimo, dve udovice Zukorlića i treća koja tvrdi da je bila s njim u šerijatskom braku treba da podele osminu imovine ove bogate porodice, što je za njih dobra vest, jer je zvanično Zukorlić iza sebe ostavio samo stan od 79 kvadrata u Novom Pazaru.

Kako je Kurir već pisao, lider SPP i bivši potpredsednik Skupštine silne stanove, kuće, firme i zemlju pre smrti je prebacio na svog oca Mehdiju, brata Muhameda i dvojicu telohranitelja. I fondacija Mufti, na koju se takođe vodi nemali broj nekretnina i zemlje, promenila je posle njegove smrti i statut i zastupnika, odnosno upravitelja, pa je ta funkcija pripala njegovom bratu od strica Zuhdiji Zukorliću.

Pokojni muftija Zukorlić zvanično, sudeći prema podacima iz poslednje javno dostupne imovinske karte, koju je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, i to 2019. godine, a do koje je Kurir došao, prijavio je samo trosobni stan od 79 kvadrata. Inače, Zukorlićeva imovinska karta više nije vidljiva u registru funkcionera na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Kako je naš izvor otkrio, stan od 79 kvadrata je onaj u kom živi njegova prva žena Umeja.

– Druga supruga Elma Elfić živi s decom u kući od 430 kvadrata u Novom Pazaru i ona je na njeno ime, s obzirom na to da je to bilo zemljište njenog oca, koji je i ulagao u kuću. Istina je da se sva Zukorlićeva imovina vodi na njegovog oca, braću i telohranitelje – kaže naš izvor.

Inače, imovinom Muamera Zukorlića detaljno se 2018. bavio i portal Krik, a prema njihovom opsežnom istraživanju, porodica pokojnog muftije ima nekoliko zgrada, stanova, kuća, firmi, njiva, livada, automobila…

Prema zakonima Srbije, očigledno da nije mnogo toga ostalo da se deli, a da li će, na koji način i šta ženama ipak pripasti po šerijatu ostaje da se vidi. Zukorlićeva deca, četvoro iz prvog i četvoro iz drugog braka, takođe su njegovi zakonski naslednici.

indeksonline.rs/kurir.rs