NOVI PAZAR – U poslednjih nedelju dana u Novom Pazaru primetno je blago povećanje broja pregleda u kovid ambulanti kao i broja obolelih od korona virusa, izjavio je danas direktor Zavoda za javno zdravlje u tom gradu Šefadil Spahić.On je za radio Sto plus istakao da se u poslednjih sedam dana na dnevnom nivou registruju prosečno četiri pozitivna slučaja.

“Od 21. do 28. juna pregledano je 137 osoba sa simptomima korona virusa, a od 133 testirana pacijenta pozitivnih je bilo 16, dok je jedna osoba hospitalizovana. Obzirom da pre ovoga izvestan period uopšte nije bilo pozitivnih, možemo reći da je došlo do blagog pogoršanja situacije, i da je virus još uvek prisutan”, rekao je Spahić.

Dodaje da pacijenti kod kojih se poslednjih dana registruje korona virus imaju lakše simptome i da im hospitalizacija nije potrebna.

On je istakao da se u narednom periodu očekuje porast broja inficiranih zbog dolaska velikog broja ljudi iz inostranstava i povratka sa letovanja, zbog čega je neophodno pridržavanje svih epidemioloških mera.

Beta