Srpski atletski savez nastavlja sa organizacijom velikih takmičenja u sezoni 2022. Nakon Svetskog šampionata u dvorani koje je održano u martu u Beogradu, sada je na redu Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke. “Kraljica sportova” ponovo će pod organizacinom palicom SAS-a okupiti najbolje mlade snage balkanskog poluostrva, a ovoga puta takmičenje će se održati na moru, u crnogorskom gradu Bar.

Na šampionatu će učestvovati preko 300 takmičara iz 16 reprezentacija, a boje srpske selekcije braniće 20 atletičarki i 16 atletičara.

Takmičenje će se održati u nedelju, 12.juna 2022.godine u dvokratnom periodu. Prva disciplina biće bacanje koplja za atletičarke već od 9:30 časova, dok će se svečana ceremonija otvaranja održati u 14.45 časova.

Atletski stadion u Baru sija punim sjajem. Nakon renoviranja 2019. godine postavka reflektora i novih tribina odrađena je prošle sezone. Barski atletski stadion je kultni za srpske atletičare koji svake godine reprezentativne i klupske pripreme realizuju upravo na ovom mestu.

indeksonline.rs