NOVI PAZAR – Trener fudbalera Novog Pazara Vladimir Gaćinović rekao je da će njegova ekipa odigrati hrabro i muški protiv gostujućeg Partizana, u predstojećoj utakmici četvrtog kola Super lige Srbije.

“U prethodnim kolima pokazali smo da znamo i možemo, ali to nismo naplatili. Idemo da se sudarimo s Partizanom jer drugačije ne umemo. Učim momke da rade na afirmacije igre, a ne na dekadenciji”, rekao je Gaćinović.

Partizan ima pet bodova i četvrti je na tabeli, dok je Pazar na poslednjem, 16. mestu bez bodovnog učinka.

“U najboljoj ili najgoroj formi, to je Partizan. Individualni potencijal je veliki, pre svega napred sa Rikardom Gomešom, Kvinsijem Menigom, Fusenijem Dijabateom i Patrikom Andradeom, a i Slobodan Urošević igra visoko. Na nekim mestima su malo slabiji, ali brzina je evropska. Svako može da reši i greške protiv njih su skupe”, ocenio je Gaćinović.

“Iako neke stvari menjamo iz kola u kolo, ne smemo da odustanemo od sebe. Gledamo u svoje dvorište i sa pozitivne strane. Drugačije ne može. Imamo kvalitet i pretočićemo ga u rezultat, ali bole naše lančane greške iz prethodnih kola. Ne volim da pričam koliko smo zaslužili bodova. Realnost je da smo na nuli”, dodao je on.

On neće računati na napadača Luku Ratkovića, koji će zbog povrede zadnje lože propustiti drugi meč u nizu.

“Sigurno će biti dve ili tri promene u odnosu na prošlo kolo u Ivanjici. Imam i dve dileme. Realno, nismo se još namestili kako želimo. Pogotovo to važi za napad, gde opet nemamo Ratkovića. On nam mnogo znači”, naveo je Gaćinović.

Novi Pazar i Partizan igraju u petak od 18.55 na praznoj Džaizkoin areni.

Beta