U gradu sa Jošanice tvrde da ne razmišljaju o promeni

Ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina, dovode se u vezu fudbalski stručnjak Nenad Lalatović i superligaš sa obala Jošanice i Raške. Pojedini portali objavili su da će popularni Lalat uskoro na klupu Plavih, ali na Džaizkoin areni tvrde da se pravi račun bez krčmara.

“Naš trener Vladimir Gaćinović ima apsolutnu podršku svih u klubu, tako da odgovorno tvrdim da je priča bez ikakvog osnova. Gaćinović odlično radi. Njemu nema šta da se zameri, ali nas sreća u minulom periodu nije pogledala. Sve misli okrenute su predstojećem meču s Partizanom. Spremamo se i verujemo da će nam se vratiti propušteno sa starta prvenstva. Zaslužili smo. Osim toga, kao što mi imamo trenera, tako i Lalatović ima klub”, kaže prvi operativac Pazaraca Fikret Međedović.

Generalni sekretar trenutno poslednjeplasiranog kluba Mozzart Bet Superlige Srbije priznaje da je postojala šansa da Lalatović preuzme Pazarce pre početka tekuće sezone.
“Lalatovića veoma poštujemo kao trenera. Početkom leta smo pregovarali, ali do dogovora nije došlo. Posle toga, nije bilo nikakvih kontakata”, tvrdi Međedović.

Lalatović je ranije često isticao da bi voleo da radi u Pazaru, kao izrazito fudbalskoj sredini sa velikom armijom fanatičnih navijača. Mladi stručnjak je poslednji put bio u Novom Pazaru pre tri meseca, kada je u meču važnom za očuvanje elitnog statusa predvodio Radnički 1923 u porazu Kragujevčana posle preokreta (1:2).

Ta utakmica imala je neprijatnu uvertiru jer se nekoliko dana ranije pojavila informacija da je trener iz Beograda navijače Novog Pazara nazvao Turcima, što je Lalatović negirao, uz tvrdnju da mu se sprema linč. Tokom 90 minuta, bilo je dosta vatre između simpatizera Pazara i tadašnjeg trenera tima iz Kragujevca, ali se sve završilo srdačnim pozdravima nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Nenadu Lalatoviću sa banjalučkim Borcem ne cvetaju ruže. U kvalifikacijama za evropsku Ligu konferencija kao nepremostiva prepreka pokazao se B36 sa Farskih ostrva, dok je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine uknjižen samo bod protiv Sloge iz Doboja (2:2) i potpisana kapitulacija u derbiju sa Sarajevom (1:3).

Pre susreta četvrtog kola s Partizanom, u petak uveče (18.55) pred praznim tribinama Džaizkoin arene, Pazarci su izgubili od Voždovca u Beogradu (0:1) i Javora u Ivanjici (1:2), a između ta dva neuspeha desio se i poraz od Čukaričkog u Novom Pazaru (1:2).