Grad Novi Pazar raspisao je javnu nabavku za rekonstrukciju Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Osim potpune rekonstrukcije škole, u okviru objekta biće izgrađena i najsavremenija fiskulturna sala. Realizacija ovog projeka bila je planirana za prethodnu godinu, ali je zbog pandemije korona virusa odložena.

Početak realizacije ovog važnog projekta, koji će omogućiti bolje uslove đacima i prosvetnim radnicima, jedan je od prioriteta lokoalne samouprave u narednom periodu. Vrednost radova na rekonstrukciji škole i izgradnji sale, koju je danas sa saradnicima obišao gradonačelnik Nihat Biševac, iznosi preko 600 miliona dinara.

“Dobra je ovo vest za građane naselja i celog grada. Potpisali smo ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja o finansiranju potpune rekonstrukcije školskog objekta, kao izgradnju fiskulturno – sportske sale u sklopu škole. Škola koja je jedana od najstarijih zaslužuje investiciju od 5 miliona eura, naročito ako znamo da je sagrađena pre više od 60 godina. Uslovi za rad su znatno su uticali da se vremenom smanji broj učenika koje ova škola upisuje. Očekujemo da će se rekonstrukcijom, modernizacijom objekta koji će imati i salu za održavanje časova fizičkog vaspitanja, broj upisane dece povećavati. Želimo najbolje uslove za učenike, nastavno osoblje ali i sve ljude koji rade i obezbeđuju da nastava funkcioniše. Godinama unazad ulažemo značajne napore i sredstva kako bi unapredili obrazovanje, kako kroz nastavne sadržaje, tako i kroz infrastrukturu. Ne odustajemo od ideje da je investicija u obrazovanje najsigurnije ulaganje u budućnost zajednice”, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da uz podršku republičkih instanci, grad nastavlja da se razvija, uprkos ekonomskoj krizi koja je aktuelna na globalnom nivou.

“Ispunjavamo zajednička obećanja, a svi se sećamo da su uz izgradnju Kliničikog centra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić obećali poptunu rekonstrukciju OŠ “Desanka Maksimović”. Zato smo danas ovde, jer obećanja ispunjavamo”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Direktorka škole Vildana Ćurkić ističe da je dan raspisivanja javne nabavke za rekonstrukciju objekta jedan od najznačajnijih dana u istoriji škole.

“Lokalna samouprava nam je svima pomogla da ostvarimo san koji smo živeli godinama unazad. Svi dobro znamo da je objekat dotrajao, veoma je star jer je izgrađen pre više od 6 decenija. U ime učenika, njihovih roditelja i svojih kolega iz OŠ “Desanka Maksimović” najiskrenije zahvaljujem graonačelniku Nihatu Biševcu i svima koji su uložili napore da se san više generacija ostvari”, kazala je Ćurkić.