BEOGRAD – Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas kadete Vojne akademije, koji na Adi Ciganliji nizom aktivnosti promovišu vojni poziv, i poručio da je vojni poziv za posebne ljude – spremne da se uhvate u koštac sa svakim izazovom, odvažne i patriote koji bezrezervno vole našu otadžbinu.

Ministra je na Adi Ciganliji dočekao rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, koji ga je informisao o promotivnim sadržajima i podelio utiske o dosadašnjem interesovanju građana, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Stefanović je rekao da je na Adi Ciganliji izrađen poligon od ukupno 11 prepreka na kojima se, uz naše kadete i profesore sa Vojne akademije, svi zainteresovani mogu oprobati u fizičkim obukama i gađanju iz “ersoft” pušaka.

Na taj način, dodao je, mogu testirati svoje veštine i bar donekle osetiti svakodnevnicu vojnog poziva.

Aktivnosti Vojne akademije na Adi Ciganliji, u blizini teniskih terena, trajaće svakog dana do 22. jula, navodi se u saopštenju.

Na promotivnom štandu Vojne akademije kadeti će biti na raspolaganju i za sva pitanja u vezi sa školovanjem budućih oficira, kao i mogućnostima zapošljavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

indeksonline.rs/Tanjug