BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je danas na Mrakovici da se srpski svet ne stvara da bi nekom pretio, već da se ne bi ponovila Kozara.

Vulin je na obeležavanju 80 godina od bitke na Kozari ocenio da “tamo gde Srbi nemaju svoju državu, svog policajca, profesora, učitelja, lekara nema ni pravde za srpski narod i da će im samo ono što sami stvore sačuvati život i trajanje”.

“Ćutali smo o Kozari i Јasenovcu, a onda su došle oluje. Da ne bi bilo oluja i da se ne bi ponavljale beskrajne slike prognanika, moramo stvoriti srpski svet i od Srba napraviti jedinstven politički narod kao što je i svaki drugi pod kapom nebeskom”, kazao je on.

On je rekao su Srbi na Kozari i danas sami, dodavši da na obeležavanju godišnjice bitke na Kozari “nema stranaca, visokih predstavnika da podele i bol Srba, kao što ni juče nikog od njih nije bilo u Bratuncu”.

“Da li je 30.000 umorenih Srba malo za jedno oprosti, za jednu suzu, da neko bude u prvom redu, a da nije iz srpskog naroda”, kazao je Vulim.

On je zatražio odgovor i na pitanje – koliko Srba treba da bude pobijeno i poklano da bi neko došao i zatražio oprost.

“Јoš ne znamo taj broj, niko da nam kaže, koliko god da nas je pobijeno i poklano niko da dodje zatraži oprost”, naglasio je ministar odbrane Srbije.

Dodao je da se “svet se promenio, ali se zlo nije promenilo, kao ni potreba velikih da nama malima govore šta da radimo, kako da činimo i koju stranu da izaberemo”.

“Srbi nikad ne biraju pogrešnu stranu, gledajte šta misle i osećaju i znaćete gde je pravda i istina”, ocenio je Vulin.

On je naglasio da Srbija neće zaboraviti Srbe gde god živeli, već će ih “čuvati, paziti i briniti”, dodavši da Srbija nikome ne preti i učiniće sve za mir.

indeksonline.rs/Beta