Fudbaleri Novog Pazara gostuju ekipi TSC, u okviru 5. kola Superlige Srbije. Utakmica se igra u subotu u 18 i 55 na TSC Areni.

“Na ekipu TSC gledamo kao na jednog sjajnog rivala. I u utakmicu sa TSC ulazimo kao i onu sa Partizanom koju smo odigrali na vrhunskom nivou. Na istom nivou ćemo morati da odigramo i utakmicu protiv TSC, jer oni su godinama u samom vrhu fudbala u Srbiji. U našoj igri preferiramo da, kada imamo loptu, napadamo protivnički gol, kada nemamo loptu, mi napadamo loptu. Tako ćemo i na ovoj utakmici igrati ofanzivan i napadački fudbal, možda i više otvoreno nego što bi trebalo”, rekao je šef stručnog štaba Novopazaraca, Vladimir Gaćinović.

Naglašava kako je poteškoća bilo na treninzima između dva meča, a zbog stomačnog virusa od kog su bolovali mnogi u ekipi Novog Pazara.

“Imali smo problema na početku nedjelje, nažalost još uvijek ih imamo. Situacija je takva da je stomačni virus pokosio mnoge igrače. I dalje mnogi igrači osjećaju posljedice, trenirali su smanjenim intenzitetom a neki i nisu trenirali. Nadam se da će se svi na vrijeme oporaviti i da ćemo imati sve igrače na raspolaganju spremne da muški odigraju utakmicu. Mogu da konstatujem i da je stručnost u radu dovela do toga da nam se malo fudbalera povređuje, vidi se da su dobro pripremljeni. Nakon desetak dana oporavio se i Luka Ratković i njega ćemo imati na raspolaganju u subotu”, rekao je Gaćinović.

TSC je trenutno četvrti na tabeli sa osam bodova, Novi Pazar na dvanaestom je mjestu sa osvojen a tri boda.