NOVI PAZAR – Više tužilaštvo u Novom Pazaru sklopilo je danas sporazum o priznanju krivičnog dela sa H.G. (19) na osnovu kojeg je on osudjen na tri godine i tri meseca zatvora zbog pokušaja pljačke benzinske pumpe 29. aprila, objavio je radio Sto plus.

Sporazum, kojim je H.G. priznao izvršenje krivičnog dela razbojništvo u pokušaju u sazivršilaštvu, prihvatio je i Viši sud u Novom Pazaru posle čega je postao pravnosnažan.

Za to krivično delo osudjen je na tri godine zatvora, ali mu je opozvana uslovna kazna zatvora od šest meseci, koju je u martu dobio zbog nasilja u porodici, pa mu je utvrdjena jedinstvena kazna od tri godine i tri meseca zatvora.

Pored toga, izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkohola.

H.G. priznao je da je sa maloletnikom (17) pokušao da opljačka benzinsku pumpu na magistralnom putu Novi Pazar-Raška, u naselju Postenje.

Kako je radnik pumpe odbio da im preda novac, H.G. ga je fizički napao, a ; maloletnik nekoliko puta ubo nožem, koji mu je prethodno H.G. dao.

Zbog učestvovanja u pokušaju pljačke i napada na radnika pumpe, maloletniku je odredjen smeštaj u vaspitno-popravni dom u trajanju do četiri godine.

indeksonline.rs/Beta