Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac veruje da će radovi na izgradnji potpornog zida u Ulici Emina Hadžovića u novopazarskom naselju Šestovo biti završeni i pre roka od 90 dana.

On je prilikom obilaska gradilišta rekao da je zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova.

„Ovo klizište je ugrožavalo preko 70 kuća. Otežan je bio prilaz, ali su ugroženi i sami objekti. Zato su ovi poslovi važni. Grad Novi Pazar je zajedno sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravi obezbedio 36 miliona dinara, kako bi se oni relizovali“, istakao je Biševac.

On je objasnio da su radovi, čiji je završetak planiran za oktobar, veoma zahtevni.

U toku je izrada šipova. Na deonici od 62 metra biće ih postavljeno čak 39, različitih dubina. Radi se i na armaturnim koševima, koji su između 7 i 10 metara, u centralnom delu klizišta čak i 12 metara.

„Biće bezbednije, samim tim i uslovi za život u ovom naselju biće mnogo bolji. I neki drugi infrastruktruni poslovi, koji se tiču asfalta i vode, nisu mogli biti odrađeni, jer se čekalo na završetak ovih radova“, objasnio je gradonačelnik.

Ovom ulicom meštani su često prolazili veoma teško i sa velikim rizikom. Sklad se redovno obrušavao, a klizište ne samo da je ugrožavalo ulicu već i okolne kuće. Radovi koji se trentuno obavljaju, kažu meštani, su veoma važni.

Izvođač radova je novopazarska „HS iskop-gradnja“, a podizvođač koiji je radio na bušotinama za šipove „Evrobild“ iz Beograda.