ANKARA – Najmanje 35 osoba je poginulo i oko 50 je povredjeno u dve saobraćajne nesreće na jugoistoku Turske, preneli su danas tamošnji mediji.

U jednoj nesreći je stradalo 16 osoba a 21 je povredjena na autoputu u jugoistočnoj Turskoj u sudaru ambulantnih kola Hitne pomoći, vatrogasnog i vozila sa novinarskom ekipom koji su zajedno krenuli ka mestu neke druge nesreće. Ta tri vozila su direktno udarila u autobus koji je vozio autoputem.

Medju 15 poginulih su tri spasioca, tri vatrogasca i dva novinara turske novinske agencije Ilhas, javili su lokalni mediji.

Nekoliko sati kasnije, 20 ljudi je poginulo, a 26 je povredjeno u nesreći u kojoj je učestvovalo teško teretno vozilo, kada je zbog otkazivanja kočnica uletelo u masu ljudi.

Na snimcima medija vidi se kako vozač gubi kontrolu nad kamionom, udara u nekoliko vozila punom brzinom i u pešake koji pokušavaju da pobegnu.

Kako javlja turska agencija Anadolija, nešto ranije na istoj lokaciji dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri vozila, a spasilačke ekipe su bile na licu mesta kada je kamion uleteo u masu.

indeksonline.rs/Beta