BEOGRAD – Pregovori o formiranju Vlade počinju danas i trajaće sedam dana pa je sasvim realno da Srbija dobije novu izršnu vlast najkasnije u četvrtoj nedelji avgusta, saznaju nezvanično Večernje Novosti.

Prema informacijama tog lista, šef države i predsednik naprednjaka Asandar Vučić trebalo bi da se sastane sa čelnim ljudima stranaka za koje se veruje da će biti deo vladajuće većine koja se, kako je ukazano, praktično nazrela prilikom nedavnog glasanja za prvog čoveka Narodne skupštine, a kako bi u neposrednom razgovoru utvrdili temeljne pricipe budućeg kabineta.

“To znači da bi na pregovore sa šefom SNS i njihovom delegacijom, trebalo da dodju socijalisti sa Jedinstvenom Srbijom, Savez vojvodjanski Madjaraa, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Socijaldemokratske partije Srbije koji su sa ukupno 154 glasa, zajedno sa naprednjacima glasali za izvbor Vladimira Orlića za predsednika parlamenta”, piše taj list.

Navedeno je da će se u direktnim razgovorima, osim strateških ; državnih pravaca utvrditi i kadrovska struktura ministarskog tima.

“Plan je da se po završetku pregovora, početkom ili krajem naredne sedmice održi i sednica predsedništva naprednjaka na kojoj bi se potvrdio spisak članova vlade, kao i ime mandatara, nakon čega bi se okupio Glavni odbor najjače stranke u Srbiji koji bi verifikovao dogovor”, navodi se u tekstu.

Potom bi se, kako je navedeno, i formalno stekli uslovi za promociju novih “stanara ” u Nemanjinoj 11.

Beta