BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, na vanrednoj konferenciji za medije povodom Evroprajda, izrazila zahvalnost građanima Srbije koji su pokazali toleranciju i razumeli pozive države, i kazala da je ponosna što je dan prošao bez većih incidenata.

Brnabić je na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za štampu rekla da se polako privodi kraju ova izuzetno teška i izazovna nedelja.

Izrazila je svoj ličnu i zahvalnost Vlade Srbije svim građanima, to jest velikoj većini i stanovnicima Beogarda jer su pokazali toleranciju, razumevanje i na prvom mestu brigu prema državi.

„Oni su razumeli sve ono o čemu smo pričali proslednje dve nedelje. Pozivali smo na stabilnost, jedinstvo, da ne nasedamo na provokacije i da ove stvari koje smo imali kao temu broj jedan, iako postoje mnogo veći problemi za Srbiju, ostavimo po strani i bavimo se problematičnijim stvarima”, kazala je ona.

Brnabić je ocenila da je najveći broj građana Srbije to poslušao i zahvaljujući njima smo imali dan koji je protekao bez većih incidenata, u miru.

„Na to sam ponosna”, podvukla je premijerka.

Tanjug