Dugo najavljivalo hladno vreme konačno je stiglo u Srbiju. Nakon kišne subote, u noći između subote i nedelje sneg je zabeleo Kopaonik.

“U nedelju kišni oblaci prelaze preko Srbije i odlaze na istok uz delimično razvedravanje, najpre u toku jutra na severu i zapadu Srbije. Na vrhu Kopaonika i visokim planinama iznad 1.500 nadmorske visine može osvanuti sneg”, objavili su meteorolozi.

Kako je objavljeno na instagram stranici “Info kop” sneg je pao sinoć na Kopaoniku, a sa snimka se vidi da je snežni pokrivač prekrio planinu nešto pre tri sata ujutru.

“Kao i svake godine prvi sezonski sneg obraduje sve iskrene ljubitelje Kopaonika i skijanja uopšte. Međutim to je ipak samo prvi sneg, uvertira svega onoga što kasnijim odmicanjem kalendara i početkom same ski sezone sledi. Datum prve pojave snega i prvog snežnog pokrivača mogu se razlikovati. Statistički gledano merljivim snegom se smatra svaki sneg čija visina prelazi bar 1 cm”, objavljeno je na ovoj stranici.

Sneg je najavio i na svom profilu na Fejsbuku meteorolog amater Marko Čubrilo koji je napisao da nas i narednih dana očekuje hladno vreme.

“Narednih dana vetrovito i promenljivo uz povremenu kišu, pre svega u nedelju pre podne, ponedeljak posle podne i u utorak sredinom dana. Maksimumi ispod proseka i trebali bi se kretati od +12 do +18 stepeni celzijusa. Duvaće pojačan, severozapadni vetar”, naveo je u objavi na Fejsbuku.

indeksonline.rs/nova.rs