Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova dr Muamer Bačevac razgovarao je u Domu Narodne skupštine sa šefom Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Srbiji Vladimirom Valdesom Garsijom.

Na sastanku je bilo govora o budućim aktivnostima Odbora i mogućnostima za podršku Misije OEBS-a u Srbiji tim aktivnostima.

Bačevac se zahvalio na sveukupnoj podršci koju Misija pruža institucijama u Srbiji, uključujući Narodnu skupštinu i ovaj odbor. veliku podršku Misija OEBS-a dala je u aktivnostima u cilju borbe protiv nasilja nad ženama, ali da je ovaj problem i dalje veoma izražen te izrazio nadu da će upravo ovo pitanje biti jedno od prvih zajedničkih aktivnosti.

Takođe, istakao je značaj projekta koji sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji koji podrazumeva angažovanje stažista iz južne i jugozapadne Srbije radi obavljanja profesionalne prakse. Ovaj odbor je u tri projektna ciklusa bio domaćin mladim stručnjacima iz Novog Pazara.

Podsetio je i na druge zajedničke aktivnosti realizovane u prethodnim sazivima Narodne skupštine, kao što su razmatranje pitanja azila i migracija, unapređenje saradnje sa Zaštitnikom građana i podrška aktivnostima Pododbora za pitanja Roma.

Veruje da je to dobra osnova da se sa ovim i sličnim aktivnostima nastavi.