PRIJEPOLJE – Opsta bolnica u Prijepolju danas je dobila novi Siemensov CT skener, koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, a kupljen je iz kredita Svetske banke.

Prema rečima zaposlenih u prijepoljskoj Opštoj bolnici, ovo je istorijski dan za zdravstvo u tom gradu.

“Pružanje zdravstvene zaštite pacijentima od sada će biti na mnogo većem nivou nego što je to bio slučaj ranije. Pre pregleda prvog pacijenta neophodno je da stručnjaci iz Direkcije za bezbednost zračenja provere uređaj i ustanove da li je on bezbedan za pacijente i zdravstvene radnike. Potom će zaposleni proći obuku za rad na skeneru i kada se sve to završi počećemo sa pregledom prvih pacijenata”, rekao je dr Zoran Drobwak, direktor Opšte bolnice u Prijepolju.

Ministarstvo zdravlja, osim nabavke skenera sprovodi i građevinske radove na adaptaciji prostora u koji će skener biti smešten.

U okviru iste nabavke planirano je da 9. novembra stigne i digitalni rendgen aparat.

“S obzirom na to da je u prethodnom periodu Ministarstvo zdravlja finansiralo i opremanje postrojenja i sistema za centralni dovod kiseonika u Opštoj bolnici slobodno se može reći da je u investicionom smislu ovo najuspešnija godina za prijepoljsko zdravstvo u koje će, samo iz republičkog budzeta biti uloženo preko 700.00 evra”, zaključio je dr Drobnjak.

Tanjug