Trener fudbalera Novog Pazara Damir Čakar rekao je da ceni ekipu Voždovca, ali da očekuje pobedu na domaćem terenu u predstojećoj utakmici 16. kola Super lige Srbije.

“Mlada ekipa Voždovca je pokazala veliki potencijal i kvalitet, ali verujem da će moji momci da ispune sve zadatke. Ako budemo na nivou dosadašnjih partija, ne sumnjam da ćemo da izvučemo neki povoljan rezultat”, rekao je Čakar na konferenciji za novinare.

Pred njegov trenerski debi u elitnom domaćem takmičenju, Novi Pazar je peti na tabeli sa 26 vodova, tri više od Voždovca na sedmom mestu.

Crnogorski stručnjak prvi put je vodio Pazarce pre tri dana u šesnaestini finala Kupa Srbije u Jagodini, gde je njegova ekipa pobedila sa 2:1.

“Ni mi, ni Voždovac nismo sa najjačim adutim. Koliko znam, Voždovac dolazi bez dvojice igrača, a mi imamo taj crveni karton Milana Joksimovića iz Jagodine. Nezgodan udarac na tom meču dobio je naš levi bek Filip Jović. Na terapijama je i pitanje je da li će moći da igra”, naveo je Čakar.

“Voždovac je tim za veliki respekt. Ne bih izdvajao pojedince. Igraju raznovrsno i mogu da budu neprijatni. Gledao sam duel sa starta sezone, koji je Pazar nesrećeno izgubio sa 0:1. Nadam da bismo mogli da im se revanširamo”, dodao je on.

Čakar je istakao da mu je dobro poznat ambijent u Novom Pazaru.

“Znam šta me očekuje. Ovom prilikom bih pozdravio publiku i poželeo da dođe u velikom broju. Oni nisu 12 ili 13 igrač, nego ovom klubu predstavljaju više od toga. Nadam se da će i navijači da budu jedan od presudnih faktora”, kazao je Čakar.

Krilni igrač Pazaraca Bojica Nikčević rekao je da dobro poznaje Voždovčane.

“Hoće da igraju. Opet, mi gledamo sebe. Nećemo mnogo da se obaziremo na njih već ove sezone razmišljamo samo o našoj igri. Imamo ciljeve. Moramo da damo maksimum da bismo došli do pobede. Odlučiće želja i borba na sredini terena”, naveo je Nikčević.

Novi Pazar i Voždovac igraju u nedelju od 19 časova na Džaizkoin areni.

M. Minić