Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Đerlek, koji će prema odluci Vlade Srbije biti ministar bez portfelja, rekao je danas da mu je ukazana velika čast, ali i odgovornost.

On je za portal Free media rekao da je će ovo biti prva ministarska pozicija u istoriji njegove stranke, te da u tome ima mnogo simbolike.

“Pokazaćemo javnosti kako se na ozbiljan način obnaša jedna tako važna funkcija. Ono što mogu da obećam je da ću biti na usluzi svim građanima, a posebnu pažnju ću posvetiti mom bošnjackom narodu i Sandžaku”, rekao je Đerlek.
On je istakao da će biti ministar koji radi isključivo u interesu svoje države i svog naroda.

“Ako bi bilo drugacije, izdao bih sebe i svoja uverenja, to više ne bih bio ja i to bi značilo moj izlazak iz politike. Pokazaću drugačiji model vođenja politike, onaj koji naši građani željno iščekuju”, rekao je Đerlek.

Dodaje da će njegova misija biti vrednosno “uzdizanje politike i humaniziranje političkog delovanja”.

“Moja rad će biti energičan, požrtvovan i okrenut običnom čoveku. Pred nama su teška vremena u kojima nam je preko potreban mir i stabilnost, ali i pravda i suštinsko pomirenje među narodima”, zaključio je Đerlek.
Đerlek (35) je završio šerijatsko pravo na Fakultetu za islamske studije i pravo na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

A. Bajrović/Free Media