Izgradnju doma za majke Srebrenice finansirao i grad Novi Pazar i sandžačka dijaspora! Juče i zvanično otvoren.

U Potočarima je otvoren Centar za starija lica ’’Hatidža Mehmedović’’. U projektu vrednom 2,3 miliona eura i izgradnju kuća u kojima će bit smeštene Majke Srebrenice učestvovao je i grad Novi Pazar. Svečanom otvaranju u Potočarima juče je prisustvovao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Juče je i zvanično otvoren dom, kapaciteta oko 100 mesta. Reč je o najmodernijoj ustanovi ovakvog tipa izgrađenoj po uzoru na evropske domove. Poseduje ambulantu, restoran, te prostorije za zajedničko druženje. Majke Srebrenice ovde će imati potpuno besplatan smeštaj i negu.

Centar su zajednički gradili Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS iz BiH i organizacija Proplan iz Holandije, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbeglica, brojne domaće i strane organizacije, neformalne grupe, te pojedinci. Izgradnju kuća finansirale su i sandžaklije, jednu grad Novi Pazar, drugu sandžačka dijaspora. Tim povodom gradonačelniku Biševcu uručena je plaketa i zahvalnica.

’’Vrednost ovakvog kompleksa na ovom mestu je velika ne samo za nas, nego i za cijelu zajednicu općine Srebrenica i šire’’ rečeno je juče prilikom otvaranja.

Posao u Centru za majke Srebrenice dobiće određen broj radnika, a to će biti dečaci i devojčice, bez jednog ili oba roditelja, koji su koristili stacionar u Dujama.