Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je istureno odeljenje Osnovne škole “Halifa bin Zaid Al Nahjan” na Bagrima.

“Možemo biti zadovoljni dinamikom radova čija je vrednost oko 12 miliona dinara. Ministarstvo prosvete je opredelilo 7 miliona a 5 miliona izdvojili smo iz gradskog budžeta sa ciljem da u svim školama, na seoskom i gradskom području, učenici imaju podjednako dobre uslove za nastavu. Potpuna rekonstrukcija ovog isturenog odeljenja takve uslove učenicima obezbeđuje”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Najstariji učiteljelj u ovoj školi Adem Ibrović ističe da je značaj ulaganja nemerljiv i za nastavnike a naročito za decu.

“Naši učenici će dobiti prostor bez vlage i neprijatnih mirisa. Nema više memljivih zidova a uz zdrav ambijent, dobijamo i svu opremu koju savremena škola treba da poseduje, od informatičkog kabineta, preko modernih televizora i video bima, pametnih tabli koje će koristiti naša deca”, kazao je Adem Ibrović.

Zadovoljstvo ne skrivaju ni ostali nastavnici među kojima je Majda Demirović, nastavnik srpsko – bosanskog jezika, naglašavajući da će nakon investicije sa decom raditi sa mnogo više elana.

Za učenike ove škole najvažnije je što će nakon rekonstrukcije objekta nastavu pohađati u toplim učionicama, bez starih podova i inventara, bez vlažnih zidova.

Besim Adilović, direktor škole “Halifa Bin Zaid Al Nahjan” naglašava da je istureno odeljenje te škole na Bagrima, gde nastavu trenutno pohađa 58 učenika, časove organizovalo u objektu izgrađenom pre stotinu godina.

“Želeli smo da deca ovde imaju sve što u njihovi drugari na Dojeviću. Zajedničkim snagama Ministarstva, Grada i naše škole u tome smo uspeli”, poručio je direktor Adilović.