Čakar ispunio kvotu mečeva koje može da vodi bez licence

Trenerski vuk Izet Ljajić novi je šef struke superligaša sa obala Jošanice i Raške – barem protokolarno! Naime, kormilar Plavih Damir Čakar, koji još uvek nema UEFA ili nacionalnu profi trenersku licencu, mogao je da predvodi ekipu na dve utakmice, a kvotu je ispunio u pobedi na startu takmičenja u Kupu Srbije u Jagodini (2:1) i remiju u 16. kolu Mozzart Bet Superlige sa Voždovcem na Džaizkoin areni (0:0).

Od narednog gostovanja Čukaričkom na Banovom brdu (subota, 16.00), kao šef struke biće zaveden Ljajić, iako će trenerskim timom Pazaraca u praksi i dalje rukovoditi Čakar, kojem od nedavnog dolaska u pazarski tabor pomaže prvi asistent i analitičar Marko Jovanović, dok o golmanima brine Suad Prtinac.

Ljajić, koji je do pre dva dana sedeo na klupi lokalnog zonaša Rasa, biće 23. put deo stručnog štaba Novog Pazara u elitnom karavanu, a Čakar 19. trener s kojim sarađuje u društvu najboljih.
“Poziv mog kluba i Damira Čakara nisam mogao da odbijem. I kad sam (početkom godine) odlazio iz Novog Pazara, klub nije otišao iz mene. Pazar se ne dobija, kao ni Čakar, s kojim se znam još iz igračkih dana. Imam 202 utakmice na klupi u našoj najjačoj ligi, od toga sam ona 20 mečeva bio prvi među trenerima. Osećam da fudbalu mogu još mnogo da pružim”, ushićen je 63-godišnji Ljajić zbog povratka na omiljenu adresu, na preseku Oslobođenja, Veljka Vlahovića i Kosančićeve.

U duhu slogana reprzentativaca Srbije pred Mundijal u Kataru, kratko je dodao:
“Majko, Novi Pazar zove”!

UEFA PRO licencu stekao je Izet Ljajić 2013. u Sarajevu. Ranije je trenirao još Ibar iz Rožaja, pazarsku Jošanicu, Bane iz Raške i Tutin, a bio je angažovan i u omladinskoj školi Novog Pazara, kao i u Fudbalskom savezu Srbije, gde je radio s mlađim selekcijama.

Pre Čakara, Ljajić je pomagao Draganu Radojičiću, Kenanu Kolašincu, Nešku Milovanoviću, Zoranu Govedarici, Zoranu Mariću, Radmilu Ivančeviću, Mladenu Dodiću, Petru Kurćubiću, Miloradu Kosanoviću, Dragiju Kanatlarovskom, Zoranu Njegušu, Milanu Milanoviću, pokojnom Nebojši Vučićeviću, Slavenku Kuzeljeviću, Dragoljubu Bekvalcu, Ljubomiru Ristovskom, Nenadu Milovanoviću i Mihailu Ivanoviću, kao prvom treneru Plavih u ligi sa najkvalitetnijim srpskim klubovima.

U drugom stepenu, odnosno Prvoj ligi Srbije, asistirao je Fikretu Grboviću, Dušanu Jevriću i još jednom Mladenu Dodiću, koji sa Javorom uskoro stiže u Novi Pazar.