BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da svoju ljutnju zbog toga što treći put nije postala premijer “iskali na ambasadore koji su joj to obećali”.

„Znam da je gospođa Mihajlović nervozna, jer ni treći put nije postala premijer, ali tu ljutnju neka iskali na ambasadorima koji su joj to i obećali, ja sam tu kolateralna šteta kako bi rekli saborci gospođe Mihajlović.

Nisam znao da je u Srbiji moguće imati kritičko mišljenje o svemu osim o članstvu u Evropsku uniju.

Moj stav o štetnosti Evropske unije nije nepoznat i nije se menjao od mojih političkih početaka. Veća je nepoznanica kako je gospođa Mihajlović glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod posebno istaknut u silovanju muškaraca i dečaka, a ostala član Vlade koju čine oni koji potpuno suprotno misle i od nje i od Velike Britanije. Ja sam izneo stav, a gospođa Mihajlović neka me ubedi da ga promenim ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji. A što se tiče izlaska na izbore, pozivam gospođu Mihajlović na bilo koje izbore, samo pod uslovom da nije na listi koja nosi ime Aleksandar Vučić.

U svim drugim opcijama idemo samostalno, pa makar joj listu nosio i Miroljub Labus, ne bi joj bilo prvi put”, izjavio je Vulin, odgovarajući na, kako je saopštio MUP, uvrede koje je na njegov račun uputila Mihajlović povodom njegovih stavova o članstvu Srbije u EU.