BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje suđenje optuženoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čije pripadnike optužnica tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Na današnjem suđenju nekoliko pripadnika je iznelo svoju odbranu, negirajuć navode optužnice.

Miloš Budimir je nakon Miljkovića prvi stao za govornicu i negirao navode optužnice, kojom se grupa tereti za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava.

Isto su uradili i Marko Budimir, Nebojša Janković, Vlade Draganić, Dejan Tešić i Nemanja Ðurić koji su rekli da će odbranu izneti u toku postupka, nakon izjava svedoka okrivljenih Bojana Hrvatina, Nikole Spasojevića i Srđana Lalića.

Nemanja Lakićević je negirao da je ubijenog Zdravka Radojevića namamio u kuću u Ritopeku gde je on posle ubijen, tvrdeći da ne poznaje pripadnike grupe Belivuka i Miljkovića.

Naime, Lakićević je rekao da mu je Radojević najbolji drug već 20 godina i da mu je rekao tada da ima problema sa kockom, zbog čega je postao nervozan i počeo da pije lekove.

Prema njegovim rečima, Radojević je pominjao neke Crnogorce i rekao da će mu oni pomoći da reši probleme u koje je upao zbog kocke.

Radojević mu je rekao da će da “zapali” u Crnu Goru, zbog čega mu je tražio automobil i ostavio mobilni telefon sa kriptovanom aplikacijom “Skaj” kako bi mogli da budu u kontaktu.

Negirajući da je Radojevića namamio u kuću u Ritopeku, Lakićević je istakao da je sve uradio kako bi pomogao Radojeviću i njegovoj porodici.

On je napomenuo da od optuženih poznaje samo Miloša Budimira, koji je bio Radojevićev kum i kojeg je sretao na dečijim rođendanima.

Suđenje će biti nastavljeno sutra, za kada je planirano iznošenje odbrane ostalih optuženih.

Tanjug