PODGORICA – Pred podgoričkim Višim sudom danas je održana kontrola optužnice povodom ubistva Mileta Radulovića zvanog Kapetan za koje su optuženi državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković.

Optužnicom su obuhvaćeni i Ratko Živković, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Advokati odbrane su, prenosi portal podgoričkog Dana, bili jednoglasni u stavu da ne mogu da se izjasne o ovoj optužnici jer SDT nema naredbu na osnovu koje se može videti ko je nabavio Skaj komunikaciju, kako i ko je naredio da se određena lica prisluškuju…

Optuženi Belivuk, koji se kao i Miljković i Janković uključio putem videolinka iz beogradskog suda, kazao je da je oduševljen opružnicom i da je Skaj fotošopiran i montiran.

“Ostajem pri ranijim iskazima koje sam dao pred Specijalnim državnim tužilaštvom Crne Gore… Oduševljen sam optužnicom. Slažem se sa advokatima, SKY komunikacija je podmetnuta, fotošopirana i montirasna”, rekao je Belivuk.

Kazao je da je netačno da je Francuska otrkila Skaj, prvo su Holandija i Belgija a kasnije se uključila Francuska…

“Tužilaštvu Crne Gore i Srbije su puna usta Francuske…Ovim prisluškivanjem su prekršeni svi zakoni. Nema telefona, nema leša, nema DNK…Nema ništa u ovoj optužnici. Ništa nisam počinio niti sam član kriminalne organizacije…” rekao je Belivuk.

Nakon njegovog obraćanja Veću podgoričkog Višeg suda, kojim presedava sudija Boris Savić, optuženi Slobodan Kašćelan je uzviknuo: “Živeo Belivuk!”.

Belivuk je naveo da je ostao nedorečen na prethodnom ročištu gde je sudija pomenuo da je posalo pismo o “moru i mesecu”.

“Da ne bude da sam lud..Vi ste sarkastično prokomentarisali a znate o čemu se radi. Ja sam dobio papir da potpišem da li pristajem da mi se sudi u odsutvu i navodi se da sam u bekstvu. Vršen je pritisak da potpišem.. Nekome je odgovaralo da mi se sudi bez prisustva. Evo vidite nisam u bekstvu”, kazao je Belivuk.

Prema navodima SDT-a , Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

“Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Ðurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprodstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze ”štekovi” sa oružjem i droga sa kojom trguju”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da su preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprodstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali.

Kadfa su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Ðurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta – ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura, preneo je Dan detalje iz iztrage.

Tanjug