BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su bivšu zaposlenu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu D. R. G. (51), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, S. M. (32) zaposlenu u istoj bolnici, kao i S. D. (70), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično dela primanje mita u pomaganju.

Osumnjičena D. R. G. se tereti da je, od septembra 2021. do marta ove godine, kao medicinska sestra zahtevala od jednog osuđenika 800 evra, kako bi mu obezbedila mobilni telefon, a koji mu je, kako se sumnja, dostavila uz pomoć medicinske sestre S. M, saopštio jer daas MUP.

Za tu uslugu, osuđenik je u više navrata, u ukupnom iznosu od 62.000 dinara, davao nalog da se sa računa kantine ovaj novac prebaci na račun S. D., majke osumnjičene D. R. G., koja je novac podizala i davala svojoj ćerki.

Osumnjičenim D. R. G. i S. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i one su, uz krivičnu prijavu, privedene nadležnom tužilaštvu, dok je S. D. odmah sprovedena tužilaštvu.

Hapšenje su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tanjug