Trener fudbalera Novog Pazara Damir Čakar rekao je da je utakmica s Partizanom specifična za njega, ali da meč u Beogradu za ekipu koju predvodi predstavlja veliki ispit i poslednjih 90 minuta u jesenjoj superligaškoj polusezoni.

“Partizanova i moja povezanost nije nikakva tajna. Ne treba niše specijalno da pričam, toliko toga se zna i napisano je, ali moram da budem pravi profesionalac. To i jesam. Niko nam ne može uzeti nadu za dobru utakmicu, pa i za neki dobar rezultat. Zašto da ne”, rekao je Čakar.

On je ocenio da Pazarcima dodatno otežava činjenica da je Partizan pre dva dana prvi put u tekućem prvenstvu izgubio kući od subotičkog Spartaka (0:1).

“Znam kakva je tamo atmosfera, posle tog poraza. Znam kako u Partizanu to doživljavaju i kako je sad mobilno stanje, ali to nas ne treba da interesuje. Idemo da igramo utakmicu i pružimo šta je do nas i pružimo 100 odsto mogućnosti. Moramo da brinemo samo o svojoj igri”, naveo je Čakar.

Pre tri i po meseca, Novi Pazar je kao domaćin pobedio beogradske crno-bele sa 1:0 i na taj način ušao u seriju od sedam pobeda u elitnom takmičenju.

Uoči 19. kola Super lige Srbije, Partizan je drugi na tabeli sa 40 bodova, dok je Novi Pazar na petom mestu sa 31 bodom.

Čakar za predstojeću ne računa na štopera Slavka Damjanovića zbog povrede leđa i ofanzivnog vezistu Mustafu Mujezinovića, kojeg muči koleno.

“Oni su aut, ali su ostali spremni. Opet sam na slatkim mukama. Nadam se da momci imaju još snage, vatre i energije. Verujem da je ostalo benzina u rezervoarima za još jednu dobru utakmicu na kraju fudbalske jeseni”, kazao je Čakar.

Partizan i Novi Pazar igraju u nedelju od 15.30 na stadionu u Humskoj.

M. Minić