BEOGRAD – Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je svim prosvetnim radnicima njihov praznik – Dan prosvetnih radnika, koji se obeležava sutra.

“Ovaj poziv je poseban, jer učitelji i nastavnici imaju veliku ulogu u odrastanju dece i izgradnji njihovih sistema vrednosti, ali i u prenošenju znanja. Svakoga dana se potvrđuje odgovornost, važnost i složenost posla kojim se bavite, jer aktivno učestvujete i izgradnji budućnosti naših mladih”, naveo je Ružić u čestitki, a saopštilo resorno Ministarstvo.

On je naveo da je dan posvećen prosvetnim radnicima prilika da se celokupno društvo podseti plemenite misije tog poziva, kao i da se istakne značaj prosvetnih radnika u društvu.

Dodao je da je važno da se stavovi i mišljenja nastavnika o svim promenama u obrazovanju jasno čuju i da prosvetari nastave da kontinuirano unapređuju svoja znanja i budu profesionalno motivisani.

“Želim da se u svoje lično ime i u ime ministarstva zahvalim za vaš rad, trud, strpljenje, ljubav i razumevanje koje pružate svojim učenicima”, naveo je Ružić.

Tanjug