Dijagnostički centar Doma zdravlja Tutin dobio je savremeni digitalni stacionarni rendgen aparat, koji će omogućiti pacijentima bržu i kvalitetniju radiološku dijagnostiku. Reč je o donaciji Ministarastva zdravlja Republike Srbije.

Dijagnostički centar u Tutinu, koji je svečano otvoren u julu ove godine opremljen je najasavremenijom medicinskom opremom za dijagnostiku. U proteklih nekoliko meseci zdravstvena zaštita pacijenata u Tutinu je u velikoj meri unapređena. Direktor Doma zdravlja dr Kemal Ćorović kaže da je stacionarni digitalni rendgen aparat od velikog značaja, jer će pacijenti u ovoj sandžačkoj opštini imati kvalitetniju radiološku dijagnostiku.
“Nedostaje nam kadra za rad na ovim aparatima, a od decembra će i taj problem biti rešen, jer ćemo od sledećeg meseca dobiti dva radiologa”, kaže Ćorović.

Ovo je drugi stacionarni rendgen, a u funkciji su još dva mobilna i jedan analogni. U Tutin je pre dva dana od Ministarstva zdravlja stigao i biohemijski analizator za službu laboratorije.

Menadžer Doma zdravlja Altan Gegić zahvaljuje se resornom ministararstvu za još jednu donaciju, jer će Dijagnostički centar biti upotpunjen još jednim savremenim digitalnim stacionarnim digitalnim rendgen aparatom.

Direktor Doma zdravlja Tutin dr Kemal Ćorović se još jednom zahvaljuje dijaspori, što su pomogli u izgradnji i opremanju potrebnim aparatima za rad Dijagnostičkog centra. Ćorović kaže da će se i u narednom periodu raditi na poboljšanju zdravstvene zaštite žitelja Tutina, te da će se raditi na proširivanju pružanja novih medicinskih usluga, kao i dobijanju statusa Opšte bolnice u Tutinu.