PODGORICA – Crnogorski predsednik Milo Ðukanović nije potpisao izmenjeni Zakon o predsedniku i vratio ga parlamentu na ponovno odlučivanje, saopštio je savetnik za pravna pitanja Boris Bastijančić.

Izmenjeni Zakono o predsedniku usvojen je na sednici parlamenta 2. novembra glasovima 41 poslanika, a na predlog Demokratskog fronta.

Savetnik je saopštio da je Ðukanović sutradan dobio ovaj zakon, analizirao je, kako je naveo, njegova sporna rešenja i odlučio da Zakon vrati na ponovno odlučivanje Skupštini Crne Gore, preneli su podgorički mediji.

Dopis je dostavljen predsednici Skupštine Danijeli Ðurović u kojem je, između ostalog, ukazano da bi se potencijalnim proglašavanjem ovog zakona, njegovim stupanjem na snagu “neminovno otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, te pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, pod okriljem međuinstitucionalne nomotehničke kontaminacije i konfuzije ustavnih nadležnosti najvažnijih državnih organa, koji zasnivaju svoj legitimitet vlasti na volji građana iskazanoj kroz odvojene izborne procese održane u određenim vremenskim intervalima po ustanovljenim i pouzdanim procedurama”.

indeksonline.rs/Tanjug