Trener fudbalera Jošanice Aldin Gurdijeljac rekao je da su igrači tog kluba najzaslužniji za nezvaničnu titulu jesenjeg prvaka Šumadijsko-raške zone.

“Ovo je njihov uspeh jer su se podigli posle teških utakmica, povreda i kartona. Zaslužuju sve čestitke i glavni su ‘krivci ‘ što imamo dva boda više od Bana 1931”, ocenio je Gurdijeljac gostujući u Screen sportu Radio-televizije Novi Pazar.

Vodeća Jošanica ima 31 bod, a sledi drugoplasirani Bane 1931 iz Raške sa 29. Pazarski Ras zauzima 11. mesto sa 12 bodova.

Po dolasku Gurdijeljca na mesto šefa struke, ali i zahvaljujući činjenici da je Bane 1931 vezao tri remija, Jošanica se našla u najpovoljnijoj poziciji uoči prolećnih izazova.

“Dženan Plojović, Edin Ferizović i Rijald Sulejmanović činili su okosnicu na treninzima i utakmicama. Naravno i Irfan Vusljanin. Od mlađih ne big nikoga posebno da izdvajam. S njima treba još dosta da se radi. Potrebno je da slušaju i igraju”, istakao je Gurdijeljac.

Sledi odmor do sredine januara, a mladi stručnjak bi želeo da dodatno zaoštri konkurenciju na nekim pozicijama u timu.

“Potrebno je da igrači osete konkurenciju. Naravno, biće kartona, povreda i bolesti, pa ćemo morati i da se ‘krpimo’. Nadam se da će uprava da reaguje, kako bismo krenuli kako treba i plasirali se u Srpsku ligu Zapad”, zaključio je Gurdijeljac.

Na startu drugog dela sezone, Jošanice će biti domaćin Banu 1931, a Ras ekipi Budućnosti iz Resnika.

M. Minić