BEOGRAD – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je u selu Stajkovce kod Vlasotinca Anitu i Jovicu Jović, koji su dobili tri dečaka posle duge borbe za potomstvo i istakla da su porodica i deca najveće bogatstvo te da će država u narednom periodu dodatno raditi na podsticanju mladih da zasnivaju porodice.

“Obišla sam ove divne ljude, a povod je najlepši. Pre dva meseca su dobili tri sina, Jakova, Petra i Vasilija, nakon 16 godina čekanja. Njihova kuća je puna topline i radosti i ovo je najlepša slika Srbije“, rekla je Kisić.

Dodala je da su roditelji Jovići odličan primer svim ostalim parovima koji imaju poteškoće da dobiju svoje potomstvo, da ne odustaju i da budu uporni na tom putu, saopštili su iz resornog ministartva.

Ministarka je istakla da država brojnim merama podstiče porast nataliteta, a posebno parove koji se bore da se ostvare u najlepšoj ulozi.

Kisić je naglasila da su Anita i Jovica dokaz da nikada ne treba da se odustane od svojih želja i da je svaki minut za ostvarenje svojih snova zaista vredan čekanja i najavila da će država u narednom periodu dodatno raditi na podsticanju mladih da zasnivaju porodice.

“Pričaćemo o tome sigurno narednih meseci. Porodica je uvek i u svako vreme na prvom mestu i učinićemo sve da je još više ojačamo”, poručila je Kisić.

Ministarka je rekla i da joj je drago što se veliki broj mladih u ovom selu odlučio da ostane u njemu i da tu zasnuje svoje porodice i izrazila zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu i na predivnim trenucima provedenim sa njihovim bebama, kojima je uručila poklone.