Upravni odbor OKK Novi Pazar na juče održanoj sednici donelo je niz odluka u vezi sa promenama u rukovođenju klubom.

Novi predsednik kluba biće poznati novopazarski privrednik i sponzor kluba Suad Numanović. Za prvog potpredsednika kluba izabran je Bekim Ćorović, dok će ulogu drugog potpredsednika preuzeti Armin Mehović. Generalni sekretar kluba ostaće Damir Biberović, funkciju sportskog direktora obavljaće i dalje Sead Latifović, dok će tehnički sekretar ubuduće biti Sead Jerebičanin.

Prva odluka novog rukovodstva je promena trenera prvog tima. Ivica Vukotić novi je trener OKK Novi Pazar a njegov prvi pomoćnik biće Valid Hadzerić, trener iz mlađih kategorija kluba.

“U prethodne dve godine bivši predsednik i njegovi saradnici su domaćinskim poslovanjem i racionalnom potrošnjom upravljali klubom i ujedno uspeli uz pomoć grada i prijatelja kluba da vrate veliki dug koji se gomilao godinama unazad. Uporedo sa svim problemima naš klub je i dalje član KLS lige, što je bilo veoma teško ostvariti u tim okolnostima. Velika je olakšica to što više nemamo obaveze i probleme iz prethodnog perioda, ali je sve to prouzrokovalo jedan težak finasijski momenat za naš klub koji se tiče izmirivanja redovnih obaveza i realizacije svih planiranih akrivnosti koje bi pre svega poboljšali plasman naših košarkaša. Očekujemo da ćemo uz podršku prijatelja kluba a pre svega Grada Novog Pazara uspeti sa prevazidjemo sva ta iskušenja, kako bi već naredne sezone finansijski stabilizovani ušli samo novim planom i programom organziacije kluba na svim nivoima kako bi digli nivo košarke u našem gradu na mnogo veći nivo.”

“U ovom trenutku opstanak kluba u Košarkaškoj ligi Srbije istaknut je kao glavni prioritet ove sezone. OKK Novi Pazar sezonu je počeo van svih očekivanja sa 7 neuspeha u prvih 9 kola iako je bar na 4 utakmice bio bliži pobedi od protivnika. Pazar je trenutno na poziciji na začelju tabele ali očekuje se da ovaj tim uz nekoliko pojačanja koja se će se realizovati u narednim danima uz potencijal koji već ima, vrlo brzo izađe iz krize rezultata” – rekao je Suad Numanović.