BEOGRAD – U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušane dve medicinske sestre iz Specijalne zatvorske bolnice i majka jedne od njih, koje su jutros privedene zbog sumnje da su izvršile krivično delo primanje mita.

Sve osumnjičene su negirale izvršenje krivičnih dela za koja se terete i detaljno iznele svoju odbranu, saopštilo je Više javno tužilaštv u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Dragani R.G. i Sanji M. odredi pritvor da ne bi uticale na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovile krivično delo.

Draganinoj majci Slađani D. je ukinuto zadržavanje i ona će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Naredbom o sprovođenju istrage, Dragani R.G. (51) se na teret stavlja krivično delo primanje mita, a Sanji M. (32) i Draganinoj majci Slađani D. (70) isto krivično delo izvršeno pomaganjem.

Sumnja se da je Dragana R.G. (51) kao medicinska sestra u SZB od osuđenika smeštenog na odeljenju psihijatrije te bolnice Z.M. zahtevala 800 evra kako bi mu dostavila mobilni telefon.

Ona je, kako se sumnja, od septembra 2021. godine do marta ove godine od Z.M primila 62.000 dinara, pošto mu je dostavila mobilni telefon uz pomoć koleginice Sanje M. (32).

Z.M. je od decembra 2021. godine do marta ove godine preko JP Pošta sa računa kantine u šest navrata uplatio na ime Slađane D. putem postnet uplatnica 62.000 dinara, a ona je novac podizala i davala ćerki Dragani R.G.

Slučaj je prijavio osuđenik Z.M.

indeksonline.rs/Tanjug