PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas da će samo u četiri opštine na severu Kosova i Metohije gde su gradonačelnici podneli ostavke morati da se održe izbori, a da će fazna zamena registarskih tablica biti nastavljena.

Kurti je to rekao na zajedniččkoj konferenciji za novinare sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom, a posle sastanka sa Kforom i Euleksom, prenose prištinski mediji.

Kako tvrdi Kurti, situacija koja je nastala na severu nema veze sa registarskim tablicama, ni sa Zajednicom srpskih opština kao ni sa suspenzijom Nenada Ðurića, već sa tim što Beograd odbija francusko-nemacki predlog i to pokušava da prikrije.

Svečlja je rekao da je do sada 578 srpskih policajaca podnelo ostavke u regionalnoj direkciji kosovske policije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Svečlja je rekao da je situacija na KiM trenutno mirna, ali je izneo tvrdnju da su ostavke podnete zbog pritisaka na policajce i optužio Srpsku listu i “pojedine grupe na severu” da žele destabilizaciju.

indeksonline.rs/Tanjug