NIŠ – Učenik drugog razreda Gimnazije “9. maj” iz Niša zadobio je lakše povrede kada ga je na velikom odmoru u učionici napao učenik iz drugog odeljenja istog razreda.

Učenik je zadobio nekoliko udaraca u glavu i telo i ima lakše telesne povrede, prenosi RTS.

“Za vreme velikog odmora u prepodnevnoj smeni učenik II/4 ušao je u učionicu odeljenja II/3 i napao jednog od učenika tog odeljenja udarajući ga pesnicom u glavu i telo. Jedna učenica koja je bila tu je reagovala, učenik je prijavio nasilje razrednom starešini, koji je obavestio mene. Napadnuti učenik je odveden u pedagošku službu na razgovor. Pedagog je nakon toga pozvao i napadača na razgovor. Obaveštena je policija, hirna pomoć, a u međuvremenu je obaveštena i Školska uprava u Nišu, što nam je i obaveza”, rekao je za RTS direktor škole Nenad Disić.

Na hitnoj sednici, školski tim za sprečavanje nasilja i diskriminacije je ocenio da je učenik počinio najviši, treći stepen nasilja.

Protiv učenika je pokrenut disciplinski postupak, a školski tim će na sednici koja je zakazana za petak odlučiti da li će za nasilnog učenika biti predloženo isključenje iz škole.

Navode i da je učenik bio problematičan i ranije i bio je pod pojačanim vaspitnim nadzorom.
Tanjug