NOVI PAZAR – Povodom sigurnosne situacije u saobraćaju u Novom Pazaru, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Stranke slobode i pravde, Gradakog odbora Novi Pazar.

U saopštenju se navodi da ne treba neki tragični događaj biti pokretač rešavanja problema, kao i da se izvrši stručna studija gradskog saobraćaja u Novom Pazaru radi njegovog unapređenja, što bi podrazumevalo postavljanje svetlosnih i znakovnih signalizacja, bankina, trotoara i video nadzora na mestima gde je to potrebno, a najpre na mestima gde je saobraćaj intenzivan.

“Gradski odbor stranke Slobode i pravde u Novom Pazaru razume sve veću zabrinutost građana zbog neadekvatno regulisanog saobraćaja, što je jedan od većih problema u našem gradu.

Funkcionisanje i regulisanje saobraćaja ne prati trend razvoja urbanizacije u gradu i već dugo vremena ne postoje konkretne ideje niti projekti lokalne vlasti o njegovom unapređenju. Za posledicu imamo gužve u saobraćaju, nedovoljno parking mesta, zauzete i neobezbeđene trotoare. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja povređivanja i smrti građana usled saobraćajnih nezgoda. Sa navedenim se Novi Pazar suočava skoro svakog dana.

Ne treba neki tragični događaj biti pokretač rešavanja problema, niti je normalno da građani svakodnevno brinu za svoju decu da li će bezbedno otići i vratiti se iz škole. Problem gradskog saobraćaja je potrebno hitno i sistematično rešiti i obezbediti građanima Novog Pazara sigurnost za svoju decu, kretanje trotoarima i dobar gradski prevoz.

Zahtevamo da se izvrši stručna studija gradskog saobraćaja u Novom Pazaru radi njegovog unapređenja, što bi podrazumevalo postavljanje svetlosnih i znakovnih signalizacja, bankina, trotoara i video nadzora na mestima gde je to potrebno, a najpre na mestima gde je saobraćaj intenzivan. Građanima je potreban bolji javni prevoz i izgradnja autobuskkih stajališta sa nadstrešnicama i klupama, kao i preduzimanje svih potrebnih tehničke mera uz obavezan pojačan nadzor saobraćajne policije” – navodi se u saopštenju koje potpisuje potredsednik GrO Novi Pazar, Stranke slobode i pravde Mirsen Alibašić.