Kraj kalendarske godine specifičan je u Novom Pazaru i po dolasku naših sugrađana koji žive i rade u dijaspori, u rodni kraj.

Džemil Divanefendić, načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove istakao je da Novi Pazar i ove godine nastoji da smanji saobraćajne gužve i da je obezbedio parking mesta za naše sugrađane koji borave u inostranstvu.

„Parking mesta su obezbeđena na nekoliko lokacija i ove godine je obezbeđeno više besplatnih parking mesta nego ranije. Parking mesta su u dvorištu OŠ „Rifat Burdžević Tršo“, dvorištu „Gimnazije“, Osnovne škole „Stefan Nemanja“ – ispred i iza škole, kao i tradicionalno, prostor iz Kultirnog centra“, rekao je Divanefendić. On je rekao da, od petka u popodnevnim časovima, pravo na besplatno parkiranje vozila imaju svi naši sugrađani koji se nalaze na radu u inostranstvu.

„Termin je odabran u skladu sa činjenicom da đaci pohađaju nastavu upravo do petka, 30. decembra, a da se većina parking mesta nalazi u okviru školskih dvorišta. Mogućnost da koriste prostor imaće dokle god za tim postoji realna potreba. Pvp j jedan od načina da našim ljudima koji deo svog života provode van rodnog kraja, iskažemo dobrodošlicu. To su ljudi koji sa sobom donose pozitivna iskustva u različitim oblastima, što je za naš kraj dragoceno“, poručio je Divanefendić.