Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uputio je dopis direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću, u kojem je još jednom ukazao na neophodnost povećanja bezbednosti saobraćaja i učesnika u saobraćaju na deonicama državnih puteva koji prolaze kroz grad Novi Pazar i naseljena mesta.

Biševac je u dopisu podsetio da su na dosadašnje apele i molbe stizala obećanja da će problemi biti rešeni, nakon čega bi od službenika JP ”Putevi Srbije“ usledili samo birokratski odgovori koji za rezultat nisu imali bilo kakve konkretne radove javnog preduzeća na terenu.

Biševac podseća Drobnjaka i Vesića da Grad Novi Pazar nema zaobilaznicu zbog čega se saobraćaj dva vrlo frekventna državna puta odvija praktično kroz sami centar grada i nekoliko gradskih naselja sa velikim brojem stanovnika kakva su Mur, Selakovac, Dojeviće, Bajevica, Lukare, Požega, što utiče na bezbednosti svih učesnika u saobraćaju a pre svega dece školskog uzrasta na više nego tragičan način.

‘’Kao što vam je poznato u toku prethodnih nekoliko godina u više navrata smo vam se kao upravljaču deonica državnih puteva ‘’Novi Pazar – Ribariće“ i ‘’Novi Pazar – Bijele Vode“ pismeno obraćali zahtevima da učinite nešto povodom povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Takođe smo, prilikom svake od poseta predstavnika Puteva Srbije, zahtevali da se ovi problemi reše predlažući vrlo konkretne poteze.
Nažalost na svaki naš apel i molbu – usmeno smo dobijali obećanja da će problemi biti rešeni ali smo nakon toga od službenika JP „Putevi Srbije“ dobijali samo birokratske odgovore koji za rezultat nisu imali bilo
kakve konkretne radove javnog preduzeća na terenu.

U isto vreme na drugim, manje kritičnim deonicama državnih puteva u našem regionu, izvedene su određene mere za povećanje bezbednosti ali na dve najproblematičnije – JP „Putevi Srbije“ nisu odradili baš ništa – ni jednu jedinu „zonu škola“, niti su izveli bilo kakve druge radove koji bi za usporili brzinu saobraćaja.

Samo u poslednjih godinu dana na deonici državnog puta br.22 u naseljima Mur i Lukare izgubljeno je šest mladih života – zbog toga još jednom apelujem na Vas da kao direktor JP „Putevi Srbije“ iskoristite svoje ingerencije i naložite hitnu realizaciju konkretnih mera na deonicama ‘’Novi Pazar – Ribariće’’ i ‘’Novi Pazar – Bijele Vode’’ kako bi zaštitili živote naših sugrađana’’ navodi se u dopisu koji je gradonačelnik Biševac Uputio Drobnjaku i Vesiću.

Dopis sadržai i knkretne predloge za relaizaciju mera na državnim putevima s prvog b reda na raskrsnici kod šutenovačkog stadiona, i raskrsnici kod Lukiol pumpe, na magistrali kod državnog unoverzteta, kroz naselje mur, na raskrsnici parice i u zonama škola u Selakvcu, na Dojeviću , u Požegi, Lukarima i Belim vodama.