Pripreme za tradicionalnu privredno-turističku manifestaciju „Novogodišnji vašar“ su u toku.

Rukovodstvo novopazarske Ustanove za sport uputilo je poziv svim zainteresovanim izlagačima i prodavcima da se što prije prijave za mali broj preostalih slobodnih štandova.

“Novogodišnji vašar održaće se u dvorani „Pendik“ i u velikom šatoru ispred same dvorane od 23. do 27. decembra. Na osnovu dosadašnjih prijava i poziva dolazimo do zaključka da će ovo biti rekordna godina za “Novogodišnji vašar” po broju onih koji će prodavati svoju robu i proizvode. Očekujemo, bez dileme, da će tako veliko interesovanje biti i od strane kupaca iz ovog grada, ali i naših zemljaka iz drugih dijelova Srbije. Uslovi u šatoru i samoj dvorani “Pendik” biće odlični, imajući u vidu hladno vrijeme koje nam predstoji. Zato pozivam sve zainteresovane, posebno naše partnere stare učesnike “Novogodišnjeg vašara” da na vrijeme dođu do štanda, veliko je interesovanje i bojim se da će mnogi ostati bez mjesta”, saopšteni je iz Ustanove za sport.

Na tradicionalnom “Novogodišnjem vašaru” kupcima će biti ponuđena roba široke potrošnje, po sniženim vašarskim cijenama. Mnogi lokalni preduzetnici najavili su da će svoju robu i proizvode ponuditi po veleprodajnim cijenama.