Projekat rekonstrukcije Ulice generala Živkovića je pri kraju. Postavljen je prvi sloj asfalta na červrtoj i poslednjoj deonici te najprometnije saobraćajnice.

Drugi sloj će biti postavljen danas. Završne radove juče je obišao pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

On je rekao da će nakon postavljanja drugog sloja asfalta, radnici Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta uraditi i saobraćajnu signalizaciju.

“Sa Ulicom generala Živkovića ove godine je ukupno uređeno 31 ulica. Ukoliko stignu izvođači sledeće nedelje bi trebalo da budu asfaltirane ulice Polska i Vojkovačka, koje su spremne. Radovi na mostovima u Šutenovcu i Muru su pri kraju. U Ulici 425 u Selakovcu urađene su sve podzemne instalacije, tamponirana je i tako će prezimiti. Zimsku pauzu u radovima na terenu iskoristićemo za razgovore sa našim sugrađanima i pripremi projektno tehničke dokumentacije za realizaciju njihovih ideja i predloga. Imamo još puno neodrađenih a ugovorenih poslova koje ćemo nastaviti sa prvim lijepim danima u novoj 2023 godini”, rekao je Hasanović.

Svi realizovani radovi doprineli su da ova ulica bude najbolje uređena u Novom Pazaru, a oni koji tu žive i posluju zadovoljni su izgledom, ali i što se radovi završavaju pre većih padavina.

Rekonstrukcija Ulice generala Živkovića jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata koji se ove godine realizovao u Novom Pazaru, a koštao je više od 130 miliona dinara. Osim asfaltiranja, ovde su zamenjene sve podzemne instalacije, poplačani trotoari, sređena paking mesta. Projektom je predviđeno i postavljanje klupa I mobilijara, a kada se završe ovi radovi biće postavljena nova ulična led rasveta.

Hasanović je na kraju najavio da će po infrastrukturnim projektima 2023 godina zasigurno biti jedna od najintezivnijih.