Zajedničkim snagama i kapacitetima, moramo učiniti sve kako bi sigurnost dece u saobraćaju podigli na viši nivo – zajednički je stav učesnika sastanka, koji je održan u Vladi Srbije.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sastao se sa delegacijom Grada Novog Pazara, koju su činili gradonačelnik Nihat Biševac, zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković, pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović i član Gradskog veća Mirsad Jusufović, te ministar turizma i omladine Husein Memić, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture Enes Buhić i direktor JP uređivanje građevinskog zemljišta, Mujom Šaćirovićem.

Na sastanku je dogovoreno da se uradi sedam platformi, po dve u naseljima: Lukare, Mur i pored OŠ ‘’Avdo Međedović’’. Sedma platforma biće urađena na mestu gde je tragično stradala petnaestogodišnja devojčica.

Najavljeno je da će radovi odmah početi, a izvodiće ih JP ‘’Putevi Srbije’’. Takođe, dogovorena je izrada projektne dokumentacije za projekat zone bezbednosti u dvanaest škola, što bi trebalo da bude završeno do početka naredne školske godine.

‘’Razgovarali smo o problemima na našem državnom putu. Zbog velike naseljenosti taj put je postao maltene državni put. Sve nas je teško pogodila nesreća koja se dogodila pre nekoliko dana, u kojoj je petnaestogodišnja devojčica izgubila život. To nažalost, nije prva nesreća. Dogovorili smo se o konkretnim merama za podizanje stepena bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a naročito dece”, izjavio je Vesić.
Komentarišući protest građana, Vesić je rekao da ih razume što su protestovali, najavljujući skori dolazak u Novi Pazar.

”Glavni problem Novog Patara biće rešen kada budu urađene dve obilaznice”, rekao je Vesić.
Ministar turizma i omladine Husein Memić zahvalio je ministru Vesiću na organizaciji ovakvog sastanka.

”Nisam navikao na ovako ekspeditivan sastanak koji će sigurno dati rezultate u najskorijem periodu. Imamo definisane dve ili tri faze. Vrlo brzo će biti urađene platforme i siguran sam da ćemo imati konkretan rezultat za par dana”, izjavio je Memić.

Zahvalnost ministru Vesiću uputio je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

”Cilj nam je da se poveća bezbednost, pre svega đaka, ali i meštana u tim naseljima u kojima živi i po nekoliko hiljada građana. Sve dogovorene mere će doprineti povećanju bezbednosti. Raduje nas što će realizacija početi uskoro”, izjavio je gradonačelnik Biševac.

U svojstvu građanina sastanku je prisustvovao i meštanin Selakovca Besim Bilalović. Izrazio je uveravanje da će problemi biti uspešno rešeni.
”Pozitivno sam iznenađen. Nisam očekivao ovako spremljen sastanak sa argumentovanim aktivnostima koje slede. Oduševilo me to što verujem da će se na ovaj način doprineti rešavanju gorućih problema”, izjavio je nakon sastanka meštanin.