Petnaestogodišnja devojčica poginula je juče ujutru na pešačkom prelazu u Novom Pazaru kada je udarilo vozilo kojim je upravljao maloletnik sa probnom vozačkom dozvolom.

Na devojčicu je nakon toga naleteo i kombi kojim je upravljao 58-godišnji S. Ć. koji se nije zaustavio, zbog čega mu je policija odredila zdržavanje do 48 časova.

O detaljima ove nesreće pričaće Elvira Lukač Radončić, načelnica Hitne službe u Novom Pazaru.

– Taj prvi poziv, naša ekipa je primila oko 06:40 ujutru od slučajnog prolaznika i rekao da je nastradao pešak u saobraćaju. Naša ekipa se odmah odazvala i na licu mesta u 06:45 mogla je samo da konstantuje smrt devojčice – rekla je načelnica.

Nakon toga, spomenula je obdukciju tela petnaestogodišnjakinje:

– Obdukcija je rađena juče, čekamo da se oglasi javni tužilac povodom tih nalaza i onda ćemo znati tačan uzrok smrti, koja je poginula na samom pešačkom prelazu.

Potom je rekla da ovo nije prvi put da se dogodila smrt na ovom mestu.

– Na žalost, taj slučaj nas je sve potresao i tačno je da nije prvi put da se to događa u neposrednoj blizini tog mesta. Pre godinu dana, nedaleko od tog mesta poginula su tri mlada momka od 18, 19 i 20 godina. To su traumatične stvari, želela bih da apelujem na sve vozače da prilagode brzinu shodno vremenskim uslovima, da sporije voze u blizini škole i pešačkog prelaza – rekla je načelnica.

kurir.rs