U znak solidarnosti sa kolegama širom Srbije prosvetni radnici pet novopazarskih škola ispred O.Š. ”Vuk Karadžić” organizovali su protest ”Stop nasilju u školama”. Na taj način želeli su da pošalju poruku da su protiv svake vrste naslilja, a naročito protiv nasilja u školama.

”Cilj današnjeg okupljanja je očuvanje dostojanstva svakog prosvetnog radnika u Srbiji, pokušaj da zaštitimo naše radnike, da ne dozvolimo da se nasilje ponvlja, da dignemo glas protiv svake vrste nasilja i učinimo da svaki radnik u prosveti bude bezbedan”, izjavio je poverenik Unije sindikata prosvetnih radnik Srbije za Novi Pazar Elvis Divanefendić.

Istakao je da se unija zalaže za rad i bezbednost svakog zaposlenog u školi, a naročito za bezbednost dece.

”Naš slogan nije samo stop nasilju u školama koje je usmereno protiv nastavnika. Naš sindikat se zalaže za suzbijanje svih vrsta nasilja, naročito onog nazastupljenijeg, vršnjačkog nasilja”, izjavila je profesorka Medicinske škole ”Dva heroja” Emina Brunčević. Ističe da nema pomaka u rešavanju ovog sve prisutnijeg problema, bez sistematskog odgovora države.

U protestu podrške žrtvama nasilja u školama učestvovali su prosvetni radnici pet novopazarskih škola: O.Š. ”Vuk Karadžić”, O.Š. ”Desanka Maksimović,”, Srednja medicinska škola ”Dva heroja”, Tehnička ”Izudin Šušević” i ”Škola za dizajn tekstila i kože”.