U nedelju 29.01.203. godine, u Hotelu Zira u Beogradu, održano je proglašenje šampiona Moto Saveza Srbije na kome je prisustvovalo više od 150 takmičara i funkcionera. Predstavnici Saveza i zvaničnici su pozdravili najbolje vozače u 5 različitih disciplina i 27 klasa, a najboljima su dodeljena priznanja i pohvale za njihov trud i uspehe tokom sezone 2022.

U skladu sa tradicijom, dodeljena su i specijalna priznanja za doprinos sportu, kojima se ističu ljudi koji su učinili značajne korake u razvoj i promociju motociklističkog sporta u Srbiji. Pored toga, dodeljene su i zlatne kacige najboljima u sezoni, što je simbol njihovog uspeha tokom godina učešća u moto trkama.

Ovogodišnje proglašenje šampiona pokazalo je da je Moto Savez Srbije u stalnom napredku i da ulaže napore da podrži i razvije svoje članove. Cilj saveza je da omogući svojim članovima da steknu nova znanja i iskustva u ovom zahtevnom sportu, kao i da promoviše sigurnost na putu.

„Proglašenje šampiona bilo je veličanstveno i proslavilo je uspehe naših najboljih vozača, čime smo stavili krunu na veoma uspešnu sezonu u kojoj je učešće uzelo 240 takmičara. Želimo im sve najbolje u nastavku sezone i verujemo da će nastaviti da nas iznenađuju svojim dostignućima, kako na domaćem terenu, tako i u inostranstvu.” Istakla je Anđela Klikovac, generalni sekretar Moto saveza Srbije.

U sezoni 2023 Moto savez Srbije najavljuje još veći broj takmičara, a sezona počinje već 22. aprila Enduro trkom u Loznici i MEC trkom u Beogradu, a za 2023. godinu najavljeno je 26 takmičenja.

Kao i prethodnih godina, Srbija će i ovog puta ugostiti veći broj internacionalnih šampionata, a među njima ističu se trka Svetskog prvenstva na Zlatiboru u Enduro disciplini, trka Evropskog prvenstva u Kruševcu i trku Alpe Adria šampionata u Čačku, u Moto kros disciplini, kao i prvenstvo Balkana u Road Racing i Moto klasik disciplinama.

Foto: Moto Savez Srbije