KOSOVSKA MITROVICA – Prijatelji i poštovaoci Olivera Ivanovića, koji je ubijen na današnji dan pre pet godina, okupili su se jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice u 8.15 časova, u vreme ubistva, da upale sveće i odaju poštu.

Više desetina ljudi okupilo se ispred zgrade u kojoj je ubijen Ivanović, a ono što sve muči je činjenica da ubice i nalogodavaci još nisu otkriveni, preneo je Kosovo onlajn.

Oliverov prijatelj Dejan Nedeljković rekao je da su se okupili da minutom ćutanja odaju poštu Ivanoviću zbog svega što je učinio za građane severa Kosova i Metohije, ali i za one na jugu.

“Ćutnjom ukazujemo da oni koji ćute pet godina znaju mnogo više od nas i o ubicama i o nalogodavcima. Prevashodno mislimo na pravosuđe i kosovsku policiju, ali i na pravosuđe Srbije koje vodi paralelni postupak, kao i na međunarodnu zajednicu koja pet godina na sve ćuti, što je sramno”, rekao je Nedeljković.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić istakao je da su pucnji u Ivanovića bili pucnji u Srbiju i u građane severnog dela Kosovske Mitrovice.

“Želimo da se saznaju ubice Ivanovića, ta istina je važna zbog vaše budućnosti, važna je zbog Srbije. Čvrsto verujem da postoji način, da ima kapaciteta, ali da ne postoji volje za rešenjem misterije”, rekao je Aleksić.

Poslanik u Skupštini Srbije Srđan Milivojević i podnosilac zahteva da se u Skupštini formira anketni odbor koji će ispitati zločin, rekao je da će svi koji su učestvovali u ubistvu Ivanovića odgovarati.