SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u ovo najviše državno telo ponovo izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić, sastao se danas u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa koim je razgovarao o posledicama razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

Erdogan je zahvalio Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima, ističući da je Bosna i Hercegovina kao mala zemlja iskazala visok stepen solidarnosti sa Turskom.

Komšić je istakao jedinstvo građana BiH u opredeljenosti i namjeri da se stradalima u Turskoj pruži pomoć.

Naglasio je da će BiH ostati na raspolaganju institucijama Turske i njenim građanima tokom sanacije posledica zemljotresa.

Sagovornici su razgovarali i o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na implementaciju izbornih rezultata.

Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, u razgovoru je istaknuto da je bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Turske na izuzetno prijateljskom nivou, kao i obostrano uverenje da će saradnja između dve države i u budućnosti dodatno jačati.