Naslovna Društvo Novopazarski pčelari prikupili preko 5.000 evra pomoći za Tursku

Novopazarski pčelari prikupili preko 5.000 evra pomoći za Tursku

Novopazarski pčelari sav prihod od prodatog meda doniraju za pogođene zemljotresom u Turskoj. Oni već nekoliko dana u centru Novog Pazara prodaju med.

Do juče su prikupili 5300 evra, a građani i po jednu teglu meda plaćaju po 200 evra.

Pčelari već nekoliko dana u centru Novog Pazara prodaju med. Sav prihod od prodatog meda namenjen je za akciju pomoći narodu Turske, u područjima pogođenim razornim zemljotresima. Pčelar Muzafer Aljković kaže da su očekivali da će prikupiti 4000 evra, ali je akcija pomoći premašila očekivanja, samo do juče je prikupljeno 5300, evra, a danas očekuju još 2000 evra. Pčelari su iznenađeni dzivom, ali i gestovima svojih humanih sugrađana. Kaže da humanost građana ovog grada nema granica. Neko za teglu meda ostavi 100 ili 200 evra. Ima I onih koji plate teglu-dve meda, ali ne žele da ga uzmu, Već ostave taj med da neko drugi preuzme ko nema novca, a priđe tezgi, ili da se dalje prodaje.

Oni koji kupe med , kupuju kvalitetan proizvod. Pomažu narodu koji je u nevolji, a pčelari tako ostvaruju svoju nameru da prikupe sredstva za pomoć onima koje je zadesila katastrofa.

Pčelari su se pridružili akciji prikupljanja pomoći za područja pogođena zemljotresom u Turskoj još pre 3 dana. Mnoge humanitarne organizacije, pojedinci, udruženja, a i Grad Novi Pazar uključili su se u akciju pomoći narodima Turske i Sirije.

Exit mobile version