Naslovna Sport Atletika Sve je spremno za osmi Belgrade Indoor Meeting

Sve je spremno za osmi Belgrade Indoor Meeting

Sve je spremno za osmi Belgrade Indoor Meeting koji će biti održan u sredu 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici, a na kojem će takmičiti atletičari iz preko 35 zemalja Evrope i Sveta.

Iako je prvobitno miting trebalo da počne u 16.30 časova, zbog nepogoda koje su zadesile Tursku, Prvenstvo Balkana koje je trebalo da bude održano ovog vikenda je otkazano, ali je odredjen broj atletičara izrazio želju da takmiči na našem mitingu, a Srpski atletski savez je odlučio da pomogne atletičarima te će Belgrade Indoor Meeting početi u 15.20 časova, dok će zvanično otvaranje biti u 17 časova.
Najzanimljivije takmičenje očekuje nas u muškom bacanju kugle, gde ćemo gledati “ljutu borbu”, našeg vicešampiona Evrope, Armina Sinančevića i evropskog šampiona, Filipa Mihaljevića, kao i našeg Asmira Kolašinca, evropskog šampiona iz 2013. godine.

Zvezde kraljice sportova koji će biti naši gosti 15. februara u Atletskoj dvorani na Banjici takmičiće u sedam disciplina u muškoj konkurenciji i osam u ženskoj.

Naša najbrža sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 m, njoj će se na startu pridružiti svetska šampionka Dina Asher – Smith, kao i Ivana Ilić koja je vicešampionka Evrope (U20).

U muškoj konkurenciji na 60 m , Aleksa Kijanović jedan je od favorita za pobedu. U trci na 60 m prepone, Luka Trgovčević susrešće se sa dvostrukim azijskim osvajačem srebrne medalje, Yaqoub Alyouha.

Boško Kijanović takođe će takmičiti na Belgrade Indoor Meeting-u u trci na 400 m.

U muškom skoku udalj očekuje nas povratak bronzanog evropskog osvajača medalje iz 2017. godine, Strahinje Jovančevića, dok je u ženskom dalju najveći favorit naša atletičarka Milica Gardašević, kao i Teodora Boberić.
U skoku uvis najveći favorit je naša atletičarka Angelina Topić, koja je osvajačica bronzane svetske medalje za juniorke, kao i evropske za seniorke.

Ulaznice za miting delile su se besplatno i podeljene su u rekordom roku, a Radio Televizija Srbije (RTS) obezbedila je i direktan prenos. Miting će takođe moći da se prati uživo i preko sajta Evropske atletike.

Exit mobile version